Canon P-150 (M) onder OS X Mavericks (10.9)

Canon P-150 (M) onder OS X Mavericks (10.9)

Sinds ik ben overgestapt op OS X 10.9 wil ‘m scanner (Canon P-150M) niet meer werken met andere apps, alleen maar met de meegeleverde CaptureOnTouch, die niet echt goed is… Ik heb Canon support lastig gevallen over de beschikbaarheid van 10.9 drivers, maar zij bleven maar zeggen dat de 10.8 drivers prima werken. Het probleem zit ‘m in de TWAIN driver. 3rd Party apps gebruiken TWAIN om met je scanner te praten en hier lijkt Mavericks roet in het eten te gooien.

Ik kwam deze post tegen van Jan Egil Vestbø waarin mijn probleem opgelost blijkt te zijn! De oplossing is eigenlijk heel simpel; vervang het kapotte deel van Mavericks met het goed werkende deel van Mountain Lion et voilá, m’n 3rd party app doet het weer!

Update OS X El Capitan: Helaas werkt deze fix niet meer in El Capitan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: